Karşıyaka’nın köklü ailelerinden Çakırerlerin oğlu Tunç Çakırer inşaat ve mutfak tasarımı sektöründen sonra restoran işletmeciliğine soyundu.

Alsancak Pasaport İskelesi’nin karşısında eski nargile kahvesini devralan Tunç Çakırer, modern bir cafe, restoran ve fast food içeriği olan bir mekana hayat verdi. Odun fırınının eşsiz lezzetiyle İzmirlilere hizmet vereceklerinin altını çizen Pasaport Cafe’nin sahibi Tunç Çakırer, pandemi sürecini de dikkate alarak hüjyen konusunda İzmir’de yapılmayanı yaptıklarını ifade etti. Hijyen yatırımının yanı sıra personel seçiminde de üç ay boyunca eğitim verdiklerini sözlerine ekleyen Pasaport Cafe’nin sahibi Çakırer, “Çocukluğumdan beri lezzetlere meraklıydım. Bu işin hem alaylı ustalardan hem de eğitim alarak bilimsel açıdan iyi öğrendik. Personelimizi de bu pencereden üç ay eğitim vererek en iyi hizmeti sunmalarını sağlamak için eğittik. İzmirli hemşehrilerimizi en iyi ürünlerden eçerek sunduğumuz eşsiz lezzetlerimizle buluşmaya bekliyoruz.” diye konuştu.